Meni

Miloš Kosanović - ponos našeg kluba


   Miloš Kosanović, reprezentativac Srbije, igrač poznatih belgijskih klubova Mehelena i Standarda, poljske Krakovije, turskog Goztepea, a sada Al Džazire iz Abu Dabija, ponos je našeg kluba! Rođen 28. мај 1990. godine, Miloš prve fudbalske korake pravi u rodnoj Čonoplji na stadionu Fk 'Sloge' u kojoj je njegov otac Dragan bio standardni prvotimac dugi niz godina. Još kao dete, Miloš je pratio naš klub ne samo kad se igralo u Čonoplji, već je, prateći oca, išao i na mnoga naša gostovanja.
   Milošev fudbalski talenat nije ostao nezapažen, pa tako vrlo brzo odlazi u Mladost iz Apatina u kojoj vrlo uspešno igra do 2010. godine kada prelazi u poljsku Krakoviju.
     Ovde dole vam prikazujemo jedan od najspektakularnijih golova ikada viđenih, naravno u režiji Miloša Kosanovića. Ovaj gol Milošu je doneo i priznanje za najlepši gol te sezone u Poljskoj. Miloš je izblokirao šut u svom šesnaestercu, potom odatle krenuo sa loptom i vodio je sve do kaznenog prostora Lehije iz Gdanjska, a onda poslao pravu bombu u gornji ćošak. Pogledajte i uživajte!

    U Krakoviji ostaje do 2014. godine kada prelazi u belgijski Mehelen, a januara 2016. godine prelazi u jedan od najvećih belgijskih klubova, u FK Standard iz Liježa u kome postaje standardni prvotimac.
    Nakon Standarda, Miloš prelazi u turski Goztepe gde se zadržava dve sezone. Nakon toga prelazi u Al Džaziru iz Abu Dabija gde trenutno igra i predstavlja jednog od glavnih igrača tima. Miloš je nastupao kako za mladu reprezentaciju Srbije, tako i za A reprezentaciju.